EquipamentsCentre de atenciò Primària de La Massana
Promotor: Govern d'Andorra

Localització: La Massana
Autors del projecte: Esther Pascal- Albert VillamayorAmpliació Club Caldea
Promotor: SEMTEE SA
Localització: Escaldes Engordany


 Prat del Roure Complex Poliesportiu i Cultural

Promotor: Comú d’Escaldes-Engordany
Localització: Prat del Roure - Parròquia d'Escaldes Engordany

En el projecte del complex poliesportiu Prat del Roure s’ha buscat crear un espai polivalent en el que l’amplitud de visió i la llum siguin els elements identificatius, permetent que passejant es puguin anar descobrint els diferents espais.

El programa  del concurs organitzat pel Comú d’ Escaldes - Engordany  proposava els espais següents: sala polivalent, zona esportiva, amb dos pistes de tennis i un camp de fútbol, l’espai jovent i una cafeteria. L’escola bressol va ser una demanda posterior, fet que va obligar a reorganitzar els espais.

Una de les premisses del concurs era que el projecte no contemplés moltes plantes per sobre de la cota del jardí el que permet, al quedar la sala polivalent i els camps d’esports enfonsats, un mínim impacte visual.

                                  Vistes Exteriors

                                                        
    


Sala Polivalent
Es planteja com un espai multi funcional i obert, ampliable a l’exterior gràcies a la seva façana de vidre, que ens facilita aquesta obertura a l’exterior i permet un ampli camp de visió a més del pas de la llum.
A l’ interior s’ha buscat  la màxima disponibilitat de l’espai.
Donada l’amplitud  de la sala, uns pilars adossats a les parets ens van  trencant l’espai, aquests talls es traslladen al sostre amb franges de llums.
Una de les peculiaritats d’aquesta sala, un cop muntada, és la facilitat de passar de ser una sala diàfana a una sala adaptada a espectacles gracies a uns carrils amagats sota el terra de parquet que ens permeten d’una forma  fàcil i ràpida posar i treure les cadires i l’aparició d’una plataforma que permet la millora de la visibilitat interior.


Escola Bressol
En aquest espai destaca la rampa de comunicació entre plantes que s'ha plantejat com a part d'un joc pels nens i nenes, incorporant uns caixons de fusta en el que els nens pengin el seu abric i guarden la motxilla. Tot el paviment s'ha fet amb Taralay un material amortidor.Aquí també s'ha jugat amb els colors, per diferenciar els espais i que el nen relacioni els diferents colors amb canvi d'activitat. 


             

__________________________________________________________________________________


Complex El Puiet

Palau Firal - Sala de Congressos

Promotor: Comú d'Ordino
Localització: Parròquia d'Ordino


El Centre de congressos, fires i exposicions d’Ordino és un espai que pretén recrear al màxim les sensacions que ofereix un espai exterior, però amb les comoditats d’un espai interior.

Les dues façanes longitudinals interiors estan revestides amb materials ceràmics, adaptats a la acústica, i que a la vegada recorden i fan abstracció del que podrien ser les façanes de les edificacions de qualsevol carrer, creant- se diferents plans de façana jugant amb les diferents alçades.

El sostre del hall s’ha realitzat amb unes lames de fusta, calades, amb una geometria disgregada i imaginativa que  reprèn l’estètica de les lames de fusta de les façanes de l’escola bressol, edifici situat a sobre del centre de congressos.

El paviment de tot l’espai, d’uns 50 m de longitud, s’ha tractat amb un terratzo el.laborat in situ. S’ha creat un efecte visual de degradat, a través de la combinació de diferents granulometries i les tonalitats de l’aglomerant.

A nivell de la façana exterior s’han introduït materials típicament utilitzats en les façanes d’alta muntanya, com per exemple la pedra del país o les planxes d’acer.

                                                                                      Detall Façana

                    
   


Detalls Interiors Palau de Congressos


     


                                                   
__________________________________________________________________________

Complex El Puiet

Escola Bressol, Edifici d'Habitatges

Promotor: Comú d'Ordino
Localització: Parròquia d'Ordino


Detalls Façanes


                                 

                               
Detalls Interiors

Rampa de conexió entre plantes, aules.


             _____________________________________________________________________________

Edifici de Serveis d'Andorra Telecom

    Promotor: Andorra Telecom
    Localització: Parròquia de la Massana 

El projecte del nou edifici de serveis d’Andorra Telecom a la parròquia de La Massana, tenia com a repte integrar un edifici tecnològic dins d’un entorn urbà.
Els requeriments de l’edifici a nivell del programa comportaven la creació d’una “capsa tancada”. Partint d’aquest concepte s’ha volgut que aquest cos tancat fos lleuger i dinàmic, a partir de la utilització en la façana ventilada d’un joc de peces de Trespa de varis colors i dimensions que es van repetint amb una pauta desorganitzada com si fos un codi de barres o les tecles d’un piano.
La elecció dels colors, dins la gama dels colors terra, ha estat triada amb la voluntat d’adaptació en l’entorn existent contrastant amb un basament petri de color negre (on s’hi integren les portes d’accés a l’edifici) realitzat amb basalt alba.
Aquest cos tancat destinat a equipaments d’alta tecnologia es deslliga  a través d’un mur cortina del nucli d’escala tractat amb un cos vertical de formigó vist.
La coberta és plana adient als requeriments funcionals del projecte i contribueix a reforçar el concepte de capsa.
En l’interior destaca la distribució prioritzant la funcionalitat i la introducció de l’acabat de façana dins de l’edifici en el vestíbul d’accés.
A nivell d’entorn s’ha pavimentat l’exterior de l’edifici i s’ha conservat la vegetació de ribera en la part de parcel·la limítrof amb el riu.
Finalment, destacar que s’ha tingut en compte durant el procés de construcció garantir el funcionament en tot moment dels serveis de l’edifici existent.

 
__________________________________________________________________________________


Ampliació de l'actual Seu Social de la CASS

Promotor: Caixa Andorrana de Seguretat Social
Localització:  Parròquia d'Andorra La Vella

                 
__________________________________________________________________________________


Parada de Bus i Plaça pública a la Parròquia d'Ordino

Promotor: Hble. Comú d'Ordino
Localització:  Parròquia d'Ordino